• Night ride

> <
  • 1
  • 2
  • 3
ReklamerGPS1ReklamerEndo1ReklamerFB1

Gear setup & Svanninge 16/11-2013

Vi var en del, der havde tilmeldt os mange måneder inden 25km løbet i Svanninge Bakker, så det burde ikke være kommet som en overraskelse, selvom (især) mit resultat godt kunne se sådan ud. Selvfølgelig har jeg nogle undskyldninger klar i ærmet :-) som hovedsageligt inddrager mit nye gear setup.

Nogen har sikkert lagt mærke til, at jeg ofte har haft bøvl med min kæde og især det bagerste gearskifte (derailleur). Det ser ud til at være slut nu, hvor forreste skifter er fjernet og bagerste Shimano skifter er erstattet af SRAM. Den store forskel ligger i, at nu skal armen på bagskifteren ikke længere arbejde med ret stor varians i kædeopspændingen, så derfor har jeg valgt en bagskifter med kort arm og indbygget bremse, en såkaldt type 2, når det handler om SRAM. Shimano skifteren findes også med bremse i XT serien, så skal der bare et lille + på endelsen.

Hvad skal bremsen så gøre godt for? Jo, vi ved jo at kæden bliver strammet af en fjeder den ene vej, men bremsen sørger for at armen ikke kan bevæge sig så hurtigt den modsatte vej. Det vil sige at når der køres på rustikt underlag, så kan kæden ikke pludseligt blive slap. Derved har den ikke så nemt ved at falde af, og den kan heller ikke så let nå ud og spanke stellet og tilføje skader i malingen. Alt i alt har det givet mig en kæde der bliver på tandhjulene samt en helt lydløs oplevelse, selvom jeg skulle finde på at snuppe et lille hop på vejen. Jeg skal også lige nævne at mit nye SRAM setup skifter på en meget mere præcis og kontant måde i forhold til mit gamle Shimano, og det synes jeg er fedt!

Det har så efterladt mig med kun 10 gear, og det er hårdt. Det er nu min Svanninge-undskyldning kommer ind. Når man kun har 10 gear, så skal højeste og laveste helst passe perfekt til det løb, man kører. Det gjorde mine ikke. De to højeste fik jeg ikke brug for, og det laveste var afsindig tungt op ad Svanninges psyko-bakker. Jeg skulle ha’ haft en tand eller tre mindre på den forreste klinge.JT i Svanninge

1.km - Start midt i feltet. Hey, her er godt nok trængsel. Måske vi skulle ha’ startet i grupper? Hov! De andre har startnumre på, det glemte jeg da at få…

2.km - Utroligt så meget trængsel der kan være i sådan en skov. Flyt jer nu. Her kan køres stærkt. Hvad holder i her for?

3.km - Nå endeligt plads til at komme uden om de sløve padder.

4.km - Hey, hvor det går. Den bakke er godt nok stejl, men hvis jeg træder til, så går det nok.

5.km - Hold da op. Det var tungt. Nå, første tur hen over bakken er i hus.

6.km - Det her gearskift kører bare godt. Jeg bliver en vinder! Der står min søn, “Silas, smut om på bakken og optag video. Det er der, det sker”.

7.km - Hvordan kan der blive ved med at være så mange folk på cykel i den her skov?

8.km - Så er der plads til at gi’ den gas. Kom nu af vejen, så jeg kan få brug for de sidste gear.

9.km - Pokkers! Var den bakke så stejl på første omgang?

10.km - Gisp, gisp. Anden tur hen over bakken er overstået. Øv det er Anders, der overhaler mig der. Nu har han håneretten det næste år på arbejdet.

11.km - Hvor blev Anders af?

12.km - Kørte jeg ikke meget stærkere her på sidste omgang?

13.km - Ralle... Hvor kan jeg kaste op uden nogen ser det? Shit, der er to ture hen over bakken tilbage.

14.km - Puha. Det her klarer jeg aldrig. Hov! Der står Anette & John og hepper. Se frisk ud...

15.km - Hen over målstregen. Manden råber, at når jeg ikke har noget startnummer på, så kan jeg ikke vinde noget. Nå da. Jeg har en fornemmelse af at jeg ikke vinder noget om jeg så havde 10 startnumre monteret...

16.km - Snupper en müsli-bar. Host host, det er ikke til at snappe efter vejret med det her tørre stads i munden.

17.km - De her rødder er godt nok glatte. “BAGFRA BAGFRA”, ja tak, jeg kan godt regne ud, at du ikke kommer forfra. Prøv med venstre eller højre om. Eller sænk tempoet lidt...

18.km - Uha, godt det går nedad nu.

19.km - Aarrgg... ralle. To trediedele oppe. Jeg kaster op på sporet, hvis ikke jeg står af nu. Gå ben, gå. Kom nu i gang. Bevæg jer. Føj, der er en hel omgang tilbage endnu...

20.km - Hen forbi hepperne igen. Se frisk ud. Silas har fundet frem til dem. Godt sønikke, bliv bare der. Hold dig væk henne fra bakken med den video-optager...

21.km - Er det ikke ved at blive mørkt? Skulle jeg ha’ haft lygter med?

22.km - Ham, der overhaler mig der, har lys på. Er det mig, der skal slukke og lukke?

23.km - Yes, nedad igen. Pyha, kunne jeg ikke trille længere her på sidste omgang?

24.km - Pokkers. Startede den bakke så tidligt sidst jeg kørte her? Arrgg, en trediedel oppe og mine ben er stive og tunge som betonrør, jeg må af. Slæbe slæbe. Nu går det nedad. Trille, ahh, dejligt. Op ad bakke igen. Øv, jeg må trække langsomt det sidste stykke op. Ingen ser mig. Alle er gået hjem. Heldigvis. Hen mod mål. Jeg får en flot velkomst af alle de andre som står og venter på mig.

Tak til cheerleader Team Lund.

Min tid blev 2 timer og 6 min. (i følge min tracker), men jeg nåede ikke at ankomstregistrere mig til løbet, så jeg er ikke med i resultaterne fordi det viste sig at min chip ikke fungerede i systemet.

- John T

 

@2015 FraugdeMTB | Tlf. 28191946  |  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.