• Night ride

> <
  • 1
  • 2
  • 3
ReklamerGPS1ReklamerEndo1ReklamerFB1

Langesø MTB 6H - 26. maj

Da jeg den 2. februar tilmeldte mig til Langesø 6H løbet som single kører, havde jeg endnu ikke kørt Ålborg Marathon, og vidste derfor ikke rigtigt hvor hårdt 6 timers mtb skulle gå hen og blive. Med kun én træning (WebikeCup) siden 2012 inden Ålborg Marathon måtte jeg gi’ op omkring de 4,5 time (64km) og indse at den gik altså ikke.

 

Langesø løbet skulle være et 6 timers løb, og jeg må da indrømme at jeg tvivlede lidt på om den ene ekstra-træning siden Ålborg Marathon ville bringe mig helt igennem Langesø... Men så skete der det heldige at Hans og Mikey stod og manglede en mand til deres hold fordi deres tredie mand var kommet til at sælge sin cykel. Tilmeldingen fik jeg hurtigt ændret fra solo til 3-mands holdet. Nu kunne det da ikke gå helt galt :-)

 

I dagene op til løbet havde vi alle fulgt med i hvordan vejrudsigten udviklede sig, for det ville da godt nok være nedtur med 6 timers mtb i regn og slud. Men vi var heldige, og da dagen kom havde vi sol fra en klar himmel fra morgenstunden af.

Efter aftale hentede jeg Johs kl. 8 og efter opsamlingsrunden ankom vi på pladsen i tilpas tid til at vi kunne opsætte vores medbragte pavilloner. Nogle af vores ryttere havde godtnok været så spændte at de vist nok var mødt op omkring solopgang, men de så vældig friske ud.

 

Vi stillede op med to hold: Fraugde MTB 1 - Hans, Mickey, John og Fraugde MTB 2 - Johs, Bjarne, Jørgen.

 

Starten gik kl. 10 ud på den første 10 km rute, og vi havde aftalt at køre en omgang hver. Efter 3 timer ville løbet blive skiftet over på en anden 10 km rute, vist nok for at lave lidt afveksling i det lange løb. Der var en skiftezone samme sted som vi havde vores pavilloner stående, så når rytterne havde kørt deres omgang, så stod næste mand klar.

 

Min første runde fik en lidt uheldig afslutning ca. 2 km før skifteområdet da min derailuer-hanger vælgte at knække, hvorefter hele den bagerste gearskifter kørte rundt med hjulet et par gange, hvorved kæden så også blev revet over. Efter at have viklet stumperne ud igen, og smidt diverse kæde, kabel og gearskift til hvile hen over stellet, var der kun den mulighed at klikke den ene fod i den forkerte pedal og køre “løbehjul” resten af vejen, så jeg ankom til skiftet lidt senere end næste kører forventede, og vi var allerede bagud. Heldigvis havde jeg lidt reservedele med, og cyklen blev fikset inden det blev min tur igen.

 

Kl. 13 blev der skiftet over til det andet spor som foregik omkring den gamle downhill-bane, så de fleste var vist enige om at det var den sjoveste af de to ruter. Vejret var stadig godt. Vinden ruskede godt og grundigt i vores Harald Nyborg pavilloner, og først sidst på eftermiddagen fik vi da også et par regndryp, men slet ikke mere end vi kunne tåle så tæt på afslutningen. Bjarne nåede lige ved hjælp af uautoriseret gennembrydning af rutemarkering at køre hold 2’s sidte runde hjem 10 sekunder inden de 6 timer udløb kl. 16. Hans kom 2 og et halvt minut for sent til at den sidste runde kunne tælles med. Ærgerligt, for han havde ellers givet den hele armen, og en runde mere kunne nemt have flyttet os nogle placeringer højere op. De 2 et halvt minut var dem jeg satte til i runde 1 da mit geargrej stod af... Øvs.

 

Hold 2 kørte 10 gode omgangstider mellem 33 og knap 38 minutter hvilket der placerede dem på en 6. plads. Hold 1 kørte 8 omgangstider mellem 34 og 47 minutter som endte med at give en 13. plads. Der var 21 aktive hold med i løbet.

 

Vores nye medlem Benjamin havde tilmeldt sig solostart og nåede 5 flotte runder som placerede ham på en 43. plads ud af 55 aktive kørere. Godt gået.

 

Alt i alt var det et godt arrangement, med en god stemning i skifteområdet, flinke besøgende, godt vejr og rimelige placeringer :-)

Men lidt mere træning kunne nu ha’ været godt...

 

Resultater kan ses her.

 

Youtube her.

 

og så ligger der også lidt billeder i vores galleri som du finder i menuen for oven på siden eller her.

 

-John T

 

 

@2015 FraugdeMTB | Tlf. 28191946  |  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.